Ortodontik Tedavi YaşıEntamed Klinikleri Created: 2018-10-03 11:14:18
View Count: 6034

Ortodontik Tedavi Yaşı

Yaş olarak bir çocuğun ne zaman Ortodontist dişhekimine götürülmesi gerektigini düşünürsek, bu zamanın oldukça erken yaşlar oldugunu bilmeliyiz. En basiti ve belki de en önemlisi olan ağızdan solunum fonksiyon bozuklugunun altı yaşlarından itibaren çene ve dişlerde deformitelere sebep olmaya başladığını düşünürsek, bir çocuğun Ortodontistle tanışması gerektigi yaş ortaya çıkmış olur.

Ortodontik Tedavi Yaşı

Gelişimsel,herediter,ırsi, fonksiyonel bozuklukların hepsi erken müdahale edildiğinde çok daha kolay tedavi edilebilen hastalıklardır.Örneğin parmak emen bir çocuğa iki sene parmak emdikten sonra değilde hemen müdahale edilirse, çenelerin etkilenmesi engellenmiş olur.

Eğer çocukda sadece diş çapraşıklığı var ise yani dıştan yüzüne ve çene yapısına baktığınızda veya sefalometrik tetkikle incelediğinizde herşey normal ise bunun ortodontik tedavi için en uygun zaman, daimi dişlenmeye geçilen andır. Bu da genel olarak kızlarda 10-10.5 yaş, erkeklerde ise 11-11.5 yaşdır.

Ortodonti tedavisi dişleri daha düzgün sıralarken, dişlerinize daha iyi bakım yapabilmenize olanak sağlar, böylelikle dişlerinizde çürük riski azalmış olur.


This post has been written by Entamed Klinikleri and viewed 6034 times.


Comments

Loading...


İlgili Makaleler